Luft til luft-varmepumpe

Hent billig varme ud af luften

Luft til luft-varmepumpen kan hjælpe med at reducere boligopvarmning til mindre end det halve. Drop elvarmen i for eksempel sommerhuset og vælg i stedet en luft til luft-varmepumpe. Så sparer du hvert år langt over halvdelen af din varmeregning.

  • Udnyt varmen i udeluften året rundt
  • Kræver ikke radiatorer eller gulvvarme og ingen store indgreb
  • En nem erstatning for elvarme i f.eks. sommerhuset eller andre mindre huse
  • Reducerer dine varmeudgifter med langt over 50 procent
  • Tjen investeringen hjem på ned til 2 år
  • Installeres nemt og hurtigt

Giv klimaet en hjælpende hånd
Luft til luft-varmepumpen kan hjælpe med at reducere CO2-udslippet til boligopvarmning til mindre end det halve. Hvis du bruger den i sommerhuset, er det også en billig og meget effektiv måde at holde huset frostfrit (eller lunt) og slippe af med skimmel og dårlig lugt, fordi den både varmer og sætter luften i cirkulation.

Investeringen kan ofte tjene sig hjem på blot 2 år

Luft til luft-varmepumpen kan dog også bruges i små helårshuse, i butikker eller til f.eks. en etage i et større hus, og den er nem og relativ billig at få installeret. Faktisk kan investeringen ofte tjene sig hjem på blot 2 år, men en luft til luft-pumpe i god kvalitet holder typisk i mindst 12-15 år, så det er en rigtig god forretning.

Også i den kolde årstid
Luft til luft-varmepumpen udnytter varmeenergien i udeluften – også i den kolde årstid. Den består af to dele, en udedel og en indedel (der fungerer som en slags avanceret varmeblæser) forbundet med et rør med kølemiddel. Selv på de koldeste vinterdage kan luft til luft-varmepumpen levere en behagelig indetemperatur med et lang lavere elforbrug end elvarme.

Den er normalt ikke egnet til at opvarme mange, adskilte rum, men kan dog godt nå ganske langt ud i tilstødende rum i et sommerhus. En mulig løsning er at få installeret såkaldte multisplit-units (multi-varmepumpe), hvor flere indedele kobles på én, fælles udedel.

Kontakt Sydkystens EL for rådgivning eller tilbud