Solvarme

Billig varme med nem og enkel teknik

Et solvarmeanlæg er en god investering for boligejere. Med et solvarmeanlæg får du næsten gratis brugsvand fra marts til september. Og du kan være helt tryg ved, at det virker og der kommer de forventede mængder af varmt vand ud i hanerne og radiatorerne: Solvarme er en nem, gennemprøvet og velfungerende teknik. Et moderne kvalitetsanlæg kræver meget lidt vedligehold og leverer en dokumenteret mængde energi i form af varmt vand.

  • Solen giver dig varmt vand i hanerne og opvarmer huset
  • Solvarmeanlæg er tryg teknik – 40.000 danske huse har det allerede
  • Sænk din regning til varmt vand med op til 70 procent og regningen til varme med op til 30 procent
  • Kombiner fx med et klimavenligt pillefyr
  • Installer det fx, når du skal skifte fyr eller have taget renoveret – det betaler sig ofte hjem igen på ganske få år

Solfangere har været på det danske marked i mere end 30 år, og i dag sidder de på omkring 40.000 enfamilieshuse i Danmark. Moderne solvarmeanlæg af god kvalitet er meget driftsikre. Du kan få dækket en stor del af familiens energibehov de næste 25 år – og det både spare dig penge og give dig et væsentlig nedbragt CO2-udslip.

Sydkystens EL har stor erfaring med solvarmeanlæg

Sådan varmer solen dit vand og din bolig
Teknikken i et solvarmeanlæg er ret simpel. Anlægget består af en solfanger og en varmtvandsbeholder forbundet med to rør. Når solens stråler rammer solfangeren, der oftest sidder på en sydvendt tagflade, opvarmes den frostsikre væske i solfangeren. En cirkulationspumpe får nu væsken til at cirkulere mellem solfangeren og vandbeholderen, hvor væsken afgiver sin varme.

Anlægget kan varme brugsvand op, men kan også via en varmeveksler levere en del af varmen til radiatorer og gulvvarme.

Solfangere varierer meget i størrelse afhængigt af, hvor stort behovet for opvarmning er i huset. Et anlæg kun til brugsvand er typisk på 3-6 kvadratmeter, mens kombinerede anlæg er på 7-15 kvadratmeter.

Kontakt Sydkystens EL for rådgivning eller tilbud